02-10

American Justice

In Jacksonville, de 'moordhoofdstad' van Florida, werken aanklagers en agenten iedere dag aan een veiligere buurt. We volgen Officier van Justitie Angela Corey en haar collega's in het jaar dat Donald Trump werd gekozen tot president.

Punishment
De spanningen tussen de zwarte gemeenschap en de gezagvoerders lopen hoog op in de eerste aflevering. We volgen het onderzoek naar een dubbele moord en zien hoe de Officier van Justitie worstelt met de vraag: moet de dader de doodstraf krijgen? Ook volgen we een man die mogelijk ten onrechte wordt beschuldig van de moord op zijn neef.

Witness
Op de plaats van een grote schietpartij ontdekken medewerkers van de afdeling moordzaken dat drie mensen meer dan vijftig keer hebben geschoten op een groep van tien. Er zijn veel getuigen, maar uit angst voor wraak wil niemand met de politie praten. En ook tijdens de zaak van Leonard Anderson, die van moord wordt beschuldigd, is iedereen bang om zijn mond open te doen. Hoe dat afloopt zie je in 
het tweede deel van American Justice.

Reckoning
In het derde deel van de serie duiken we in een gevoelige 
rechtszaak: een veertienjarige jongen staat terecht voor de moord op een dakloze man. Omdat kinderen in Florida als volwassenen berecht kunnen worden, is er geen grens voor zijn straf. Hoe zal de Officier van Justitie kindermisdaad aanpakken?