25-09

Alles wat je moet weten over de Filipijnen. | RISKY RIVERS

De Filipijnen. De prachtige natuur, een zonsondergang waarvan je spontaan gaat huilen en een cocktail in je hand. Dit is het leven toch?

Heerlijk. Maar de reisgidsen laten je niet alles zien. Ja het is prachtig, maar de Filipijnen staat ook in de top 3 van landen die schuldig zijn aan de verspreiding van plastic afval. Het meest bizarre is dat de armste bewoners zich in leven houden met dit afval. De natuur heeft er ook onder te lijden. Zo is de Pasig-rivier sinds 1990 biologisch doodverklaard, stinkt het water enorm en is ook nog eens giftig! Daarom wordt deze rivier ook wel 'river toilet' genoemd.

Risky Rivers Filipijnen infographic

De Filipijnen is een groep eilanden die samen een land vormen. En ook geen misselijk land, want deze eilandengroep is maar liefst zeven keer zo groot als Nederland. Genoeg te doen en zien dus. Zo kan je alleen in de hoofdstad Manilla al een week lang rondlopen zonder alles te hebben gezien.

Floortje heeft voor 3 op Reis ook deze stad bezocht:

De Filipijnen is een land van twee uitersten. Maar het is ook zeker een plek waar je met gemak je social kanalen kan vullen met alle mooie locaties en ervaringen. Van natuur en eten tot de bevolking en zijn tradities, dit land moet op je verlanglijstje!


Risky Rivers maandag 20.25 bij BNNVARA op NPO 3!