De beste NPO 3-fooddocs op een rijtje

Het beste dieet ter wereld, fastfoodketens ontmaskerd, hét geheim om geen dierlijke producten meer te eten en meer lekkers in de fooddocs op NPO 3.

World's Best Diet - 14 mei 20182t6b0965
Welk dieet werkt wereldwijd het beste en wat is het slechtste menu dat er bestaat? Jimmy Doherty en Kate Quilton gaan voor je op onderzoek. Ze analyseren de wekelijkse boodschappen en typerende maaltijden in verschillende landen en bij verschillende stammen. Hoe staan deze eetgewoontes in verhouding met obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes? Na het zien van deze docu is een lang en gezond leven opeens zelfs voor jou haalbaar! That Sugar Film - 17 mei 2018thatsugarfilm
Een glas Cola, zak Engelse drop of een bak ijs, het gaat er allemaal wel in! Maar de waarheid achter al het suikerwerk is helemaal niet zo zoet. Damon Gemeau eet zestig dagen lang iedere dag veertig lepels suiker. Maar dan wel alleen via producten die als 'gezond' gezien worden. 
Vleesverlangen - 21 mei 2018vleesverlangen
In de documentaire Vleesverlangen gaat Marijn Frank op zoek naar schokkende en grappige argumenten om van haar vleesverslaving af te komen. Zal het haar lukken of legt ze zich neer bij haar lot als vleeseter. Ze gaat op stage bij een koeienslachterij en brengt een bezoek aan 100.000 plofkippen. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. Dat blijkt nog een hele emotionele, soms komisch-erotische tour.


42 Grams: An Evolution of a Chef - 24 mei 2018 42 grams
Topkok Jake is een lastige persoonlijkheid. Hij is zelfs zo pittig dat hij bij geen enkel toprestaurant voor lang aan de bak kan. Een chef zonder restaurant. Hij besluit in zijn huiskamer te gaan koken. En dit heeft niet heel veel tijd nodig totdat het dé foodie hotspot van de stad is. Jake ziet kansen en begint zijn eigen echte restaurant met een uniek concept. Een exclusief diner in een huiskamer setting! Emergency chefs 
- 28 mei 2018 emergency chefs
Chefkoks staan bekend om hun vurigheid en hun temperament. Als restauranteigenaar kun je niet met en niet zonder ze. Maar wat als je chef je opeens in de steek laat? Dan ga je wanhopig opzoek naar een noodchef. Maar kunnen zij de onbekende menukaarten, het onervaren personeel en de zeurende bezoekers en eigenaren wel aan? Volg in deze docu drie van deze 'emergency' chefs in hun tijdelijke keuken
Boter, Kaas noch Eieren - 31 mei 2018boterkaasnocheieren1
Veganisme is hip. Geen vlees, maar ook geen boter, kaas, eieren of andere dierlijke producten. Maar is die veganistische lifestyle eigenlijk wel zo goed voor je? Welke invloed heeft het op je gezondheid? En kan je het wel maken om je partner en kinderen met jouw idealen op te schepen? Ook Milouska Meulens is overtuigd veganist en is van plan dit voor altijd te blijven. In de documentaire ‘Boter, Kaas noch Eieren’ ze je een inkijkje in haar dagelijkse leven als veganist.


talesfromthekitchen
Michelin Stars: Tales from the Kitchen - 7 juni 2018
'No pressure, only passion.' Maar is passie wel genoeg in het leven van koks met een Michelinster? Deze docu vertelt de waarheid achter de perfecte-insta-approved-smaaksensaties je die maar op een paar plekken in de wereld kunt bestellen. Dit is de top van de misschien wel meest creative en dynamische industrie van de wereld.
Fed Up - 11 juni 2018FedUP
De documentaire Fed Up is alles wat de voedingsindustrie wil dat we niet te zien krijgen. Fastfoodketens en de makers van verwerkt voedsel voegen al jaren extra suiker toe om eten beter verteerbaar te maken. Die toename is niet alleen een probleem voor lage-inkomensgroepen, maar voor de hele samenleving. Fed Up laat zien dat we ziek worden van ons eten. Twee jaar lang volgt regisseur Stephanie Soechtig een groep kinderen die proberen gezonder te leven.


Hummus! The Movie - 14 juni 2018img-2184
Hummus is mega populair in het Midden-Oosten. Dit smeersel kent niet alleen vele geheime recepten, maar het verbindt ook joden, moslims en christenen in hun liefde ervoor. Toch zijn de meningen verdeeld over waar het oorspronkelijk vandaan komt en hoe je het het beste kunt maken. Filmmaker Oren Rosenfeld reist rond in Israël en Libanon. De mensen die hij hier ontmoet hebben hun eigen recepten voor hummus en daarmee zo lijkt het, voor een gelukkig leven.Kings of Pastry - 18 juni 2018kings of pastry

Bereid je voor op chocoladeparadijzen en suikerjuwelen. In deze docu draait alles om die ene vraag: Hoe verdien je de prestigieuze prijs voor de meest bekwame patisserie chef-kok van Frankrijk? Die ultieme erkenning blijkt niet alleen een droom, maar een levensbepalende obsessie. 
FruitHunters - 9 juni 2018fruithunters
Fanatieke fruitliefhebbers nemen ons mee op wereldreis om te laten zien welke prachtige vruchten we kunnen eten. Regisseur Yung Chang  zet de rijke diversiteit van het fruit  tegenover de commerciële fruitteelt, waar juist een monocultuur gecreëerd wordt en men op zoek gaat naar dat ene speciale ras banaan of appel dat geschikt is voor de export en verkoop.