All stars wordt een musical

Zaterdag was de mooiste dag van de week, want dan was All Stars op NPO 3. De briljante voetbalserie komt terug!

Na drie tv-seizoenen en twee films komen gaan de heren van Swift Boys 8 nu het podium op. Volgend jaar oktober gaat All Stars de Musical in première. Regisseur Job Gosschalk, componist en het Acda-gedeelte van Acda en de Munnik - Thomas Acda en scenarioschrijver Jean van de Velde borduren met de musical verder op het script uit de allereerste film in 1997.

Dit betekent dat Acda, Danny de Munk, Daniël Boissevain, Kasper van Kooten en Peter Paul Muller niet zelf terugkomen in de musical. In het AD vertelt Van de Velde dat All Stars helemaal niet over voetbal gaat, "het gaat over slécht voetbal". "Bij All Stars draait het om vriendschap, verlies, vaders en zonen, alles waar een goed verhaal over moet gaan. Het zijn geen helden, maar het zijn wel ónze helden. Jean, Thomas en ik hebben alle drie grote sympathie voor de underdog", zegt Gosschalk.

Toen ik je zag

De verwachting voor de muziek ligt in ieder geval hoog. In de jaren '90 scoorde Antonie Kamerling in zijn rol als Hero een nummer #1-hit met 'Toen ik je zag'. NPO3.nl sprak met iemand die in die tijd leefde: "je kon in die tijd echt niet ontkomen aan dat liedje, overal waar je kwam werd je ermee om je oren geslagen".