40:01
Gezien
7
05-02

Al die tradities! | Holland!

Vorige week zaten we nog heerlijk te masturberen. Deze week gaat Ryanne op zoek naar een stukje Nederlandse identiteit: tradities.

Vorige week zaten we nog heerlijk te masturberen in een circle jerk. Deze week gaat Ryanne op zoek naar (nog) een belangrijk stukje Nederlandse identiteit: tradities. Van Carnaval in het zuiden tot Sinterklaas in het hele ganzen land, van in een kringetje op een verjaardag tot een Vader Abraham-pop in je tuin.


Waar komt Sinterklaas vandaan?
Sinterklaas was, net na de Tweede Wereldoorlog een doodenge man. Herman Pleij legt uit hoe dat zat.


Primitief Sinterklaas
Arnold gaat ieder jaar met 5 december naar een afgelegen plek om te zien hoe daar Sinterklaas wordt gevierd. Hoe is Sinterklaas eigenlijk ontstaan?


ALAAF!
Nog een traditie: Carnaval! He dagelijkse leven wordt over boord gegooid om dagenlang in de lampen te lallen. Ryanne gaat even kijken hoe dat werkt met Prins Carnaval: Lex Uiting!


Bedenk lekker je eigen conclusie
Na 45 minuten Holland! kijken kan je toch zelf wel een mening vormen? Ryanne wil die traditie in ieder geval zo snel mogelijk het land uit.

En nu jij!
Want ook jij hebt een mening over tradities. Wil je bijvoorbeeld Carnaval in het hele land mag dat lekker in het zuiden blijven? Vul De Grote Holland! Enquête in en maak kans op twee vip-kaartjes voor de spectaculaire finaleshow!


Holland! maandag 20:25 bij BNNVARA op NPO 3!