Ajouad sprak met Nouri: 'Hij was een hele lieve, bescheiden jongen'

Vanavond spreekt Ajouad El Miloudi onder andere met Ajacied Nouri die tijdens een wedstrijd in elkaar zakte.

Het was 8 juli afgelopen zomer dat Ajacied Abdelhak Nouri tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in elkaar zakte en niet meer opstond. Hij leeft nog, maar heeft blijvende en ernstige hersenschade. Een paar weken voor die wedstrijd sprak Ajouad El Miloudi met hem voor zijn programma 'Ajouad: Kaaskop of Mocro'.

"Toen wij het hoorden dachten we ook, wtf, wat is dit nou man", zegt Ajouad. "We beseffen het nog steeds niet. Het was zo'n ontzettend leuke en lieve jongen. Bescheiden, hij durfde ook niet arrogant naar de toekomst te kijken om te zeggen 'ik ga het maken'. Hij was heel dankbaar, voor alles, en dat is bijzonder om te zien bij iemand die het zo ver heeft geschopt."

Hij was ver, maar Nouri was nog niet absolute top. En dat geldt eigenlijk voor geen enkele Marokkaanse voetballer. Ook dat onderzocht Ajouad. "Ik heb bijvoorbeeld met voetballer Abdellaoui gesproken. Die is heel openhartig. Hij had echt de wereldtop kunnen bereiken zegt-ie, maar had niet de goede mentaliteit. En Gert-Jan Verbeek vertelt op een hele grappige manier dat Marokkaanse voetballers geen sorry kunnen zeggen."


Nouri was wat dat betreft een perfect rolmodel, zegt Ajouad. "Hoe hij er ook naar keek, naar Marokkaanse voetballers. Hij is kritisch op zichzelf, en dat is bijzonder bij Marokkaanse voetballers. Dat zeggen ook mensen als Abdellaoui, Verbeek en AZ-speler Bel Hassani vanavond: Marokkaanse jongens moeten vaker de bal zij zichzelf leggen. En waarom dat is, dan moet je vanavond naar de uitzending kijken, haha."

Het gesprek met Nouri was ontroerend. "Die jongen staat zo dichtbij zichzelf, nederig en bescheiden, een echt rolmodel. Hij laat zien dat je niet filmpjes over gouden rolexen op Insta hoeft te zetten als je het gemaakt hebt, maar dat je iedereen moet blijven bedanken. Ik probeer dat zelf ook, bescheiden zijn, ik snap heel goed wat hij bedoelde met zijn woorden."


'Kaaskop of Mocro' is vanavond om 21.45 te zien op NPO3. Na de uitzending is er nog een aftertalk op npo3.nl. Zaïd van 3FM Tussenuur sprak eerder al met Ajouad.