15-09

Aftertalk 'Ajouad: Kaaskop of Mocro?': Jij vraagt, wij antwoorden!

De aftertalk van ‘Ajouad: Kaaskop of Mocro?’ was een groot succes. Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Gisteren was het weer zover, een nieuwe live aftertalk van 'Ajouad: Kaaskop of Mocro?' met het thema liefde. Als gasten mochten we Leen en Salem verwelkomen. Leen werkt als wetenschappelijk medewerker bij het Sociaal Cultureel Planbureau en Salem is de broer van Yasmin die te zien was in de uitzending. 

Tijdens de live aftertalk kwamen er weer ontzettend veel vragen binnen! Door de hoeveelheid vragen hebben we ze helaas niet allemaal in de aftertalk kunnen beantwoorden. Onze redacteurs hebben daarom Ajouad en zijn gasten na de aftertalk aan het jasje getrokken en ze het hemd van het lijf gevraagd. Benieuwd naar de antwoorden? Lees dan snel verder! 

Tijdens de aftertalk waren veel van jullie benieuwd of Salem zelf getrouwd is met een Marokkaanse dame.
Salem geeft aan dat hij inderdaad met een Marokkaanse vrouw is getrouwd, maar dat het hem in principe niets uitmaakt. Hij had net zo goed kunnen trouwen met een vrouw van een andere afkomst. 

Ook kwamen er persoonlijke vragen binnen voor Leen. Zo vroeg Dounia zich af of Leen haar dochter met een Marokkaanse jongen mag thuiskomen?
Leen is hier duidelijk over. Wat haar betreft hangt het helemaal af van de jongen. Daarbij erkent ze wel dat ze door haar onderzoek weet dat een gemengde relatie veel tegenwind zal krijgen. Dit zal dan ook niet de makkelijkste partnerkeuze zijn. Ze zegt: “Als moeder denk ik dat je het liefst ziet dat je kinderen een makkelijker pad hebben.”

Een andere vraag aan Leen was: hoe reageren mensen op een gescheiden Marokkaanse man in plaats van een vrouw?
Leen geeft aan dat, over het algemeen, vrouwen bij een scheiding er meer op worden aangekeken. Mensen vragen zich toch af wat zij fout heeft gedaan, of twijfelen aan haar eer. Als het gaat om het aangaan van een nieuwe relatie of nieuw huwelijk na een scheiding, dan zal dat ook meer gevolgen hebben voor een Marokkaanse vrouw dan een man.

Deze aftertalk waren er natuurlijk ook weer veel vragen voor Ajouad. Want wat voor eisen stelt Ajouad eigenlijk aan een vrouw waarmee hij wilt trouwen? 
Ajouad zegt dat hij geen eisen heeft voor een vrouw, maar dat hij het belangrijk vindt dat er een click is. Geloof speelt hierin zeker een rol. 

Ten slotte vragen kijkers zich af: Ajouad, denk je dat tweede en derde generatie Marokkanen ook moeite zullen hebben met gemixte koppels?
Ajouad geeft aan dat zolang de Marokkaanse cultuur een dominante rol blijft spelen in de levens van Marokkanen, dit soort problemen zullen blijven bestaan.

Ter afsluiting hebben we speciaal voor jou één van de leukste vragen van de aftertalk geselecteerd. Het koppel Yasmin en Adriaan was namelijk erg populair deze avond. Want hoe gaat het nu eigenlijk met ze? Salem geeft antwoord.


Heb jij ook een prangende vraag aan Ajouad of een van zijn gasten? Kijk dan elke donderdag na de uitzending van 21:45 op NPO 3 de live aftertalk om 22:25 op npo3.nl/kaaskopofmocro en stel je vraag!