16-09

Achter Tralies: Liefde vanuit de cel

In Achter Tralies volgen we mensen die in de gevangenis zitten. Hoe leven zij, wat zijn hun dromen en zitten ze daar wel terecht?

Brieven van Pancho
In Brieven van Pancho zoekt FunX-dj Shay Kreuger contact met gevangenen en mensen rond gevangenen. Met name hoe de binnen- en buitenwereld met elkaar in contact staan. De inspiratie voor dit programma is dat zij zelf een briefwisseling heeft met een gevangene genaamd Pancho. Deze jongen zit vast en stuurde Shay een brief omdat hij fan van haar werk bij FunX is. Shay besluit te antwoorden en er ontstaat een bijzondere briefwisseling. In aflevering twee volgen we Jeffrey.

Aflevering 2 - Liefdesbrieven
De jonge Jeffrey zit al voor de derde keer in zijn leven vast. Hij zit nu in het Drentse Veenhuizen een straf uit voor diefstal en drugs handel. Wat hem vooral op de been houdt is zijn vriendin die buiten op hem wacht. In de gevangenis werkt hij voor een schamel loontje, waar hij wat leuke dingen voor zichzelf van kan kopen die leven dragelijk houden. Hij denkt veel na over hoe hij is en was, en over hij blij hij is met zijn vriendin. Hun belangrijkste communicatiemiddel? Schrijven.

Hij ontmoette zijn vriendin toen hij high was, maar toen de roes ging liggen ontstond een hele mooie vriendschap. Hij dankbaar hoeveel ze voor hem betekent en dat ze op hem wil wachten. Hij dacht dat je op een gegeven moment toch wel uitgeschreven zou zijn, maar het tegendeel blijkt waar. "Woorden kunnen de aanraking opvangen, ik word steeds meer verliefd op haar."


Hoe is het nu met Jeffrey?
Aanvankelijk is het niet gelukt om op tijd contact met Jeffrey te kunnen leggen. Het contact is inmiddels gelegd en een update volgt later!


Check hier meer van Dossier: Achter Tralies of de documentaire Code Rood: De Doodstrafen het vervolgDeal met de Dood