Fun Fact Friday: 85% van de jongeren vindt dat seks zonder relatie moet kunnen

Bij serie 3vraagt

Heb jij weleens casual sex? Dat moet kunnen! Tenminste, dat vinden de meeste jonge mensen tussen de 16 en 34 jaar oud. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt.

Voor 85% van de jonge mensen hoeft seks helemaal niet gepaard te gaan met het hebben van een schoonfamilie en is er niks mis met een beetje scharrelen.

giphy

237 redenen voor seks

Laten we eerlijk zijn: eeuwige liefde is natuurlijk lang niet de enige reden waarom mensen met elkaar het bed in duiken. Een Amerikaans onderzoek uit 2007 onder studenten laat zelfs zien dat er minstens 237 redenen zijn waarom mensen seks met elkaar hebben.

Een weddenschap verloren

De meest voorkomende redenen om de lakens met elkaar te delen zijn aantrekkingskracht, plezier, opgewondenheid en affectie. Maar sommige mensen hebben ook seks om hele andere redenen, bijvoorbeeld om erbij te horen, of zelfs omdat ze een weddenschap hebben verloren.

Wil je meer interessante weetjes over seks? Lees dit artikel van NPO Focus.


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren (16-34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel. Bij NPO Focus vind je achtergronden over allerlei onderwerpen, van gezondheid tot tech en cultuur.