7x tips tegen liefdesverdriet | First Dates

Bij serie First Dates

Je relatie kan niet áltijd goed aflopen: of je na een eerste date al hebt gebroken, na een jaar of misschien wel na een huwelijk. Het is absoluut niet niks. Je hebt liefdesverdriet en wilt nu tips, hulp of advies. Daar gaan wij je bij helpen, met deze zeven tips. Maar we beginnen bij het begin: wát voor types nét-singles zijn er eigenlijk?

Het rebound type? Nét je relatie over maar je smacht naar aandacht. Een schouder die je helpt. Of gruwelijk harde seks. Je weet pas dat je een rebound hebt, als je hem/haar niet meer spreekt en het op je in heeft gewerkt. Een rebound hebben is no problemo, heel erg lekker en súper goed om over je ex heen te komen, maar zeg het tegen de ander. Wel zo eerlijk. Van het een in het ander? Hop, en door! Je relatie is net uit maar na een paar weken staat de volgende alweer op je te wachten. Misschien omdat je zó gewild bent. Of juist omdat je een nieuw iemand tegen het lijft bent gelopen op een feestje, op Instagram óf op Tinder. Prima, want dat scheelt een hoop gejank op de bank. Lekker rustig aan? Het állerbeste voor je, maar niet voor de hand liggend. Waarschijnlijk hunker je namelijk mega naar liefde. Dus heel verstandig, maar niet bepaald easy.

TIPS! HULP! ADVIES! Yeah! Let’s go! (thanks Sjors)

1.  Verwijderen & blokkeren!
Doe het NU! Er komt een moment dat je dat alsnog gaat doen. Dat moment is meestal als hij/zij jouw Instagram stories nog bekijkt terwijl ze je heeft ontvolgt. Of je Facebook statussen liket terwijl je bent ontvriend. Misschien worden jullie ooit nog vrienden, maar voor nu is het beter om afstand en ruimte te nemen.

2.  Ijs, ijs en nog meer ijs
Twee mannen genaamd Ben en Jerry helpen je er zó weer bovenop. Het werkt echt! Want behalve dat suiker je gelukkiger maakt. Werkt het wetenschappelijk gezien ook nog eens  omdat vet eten langzamer verteert, waardoor je hoofd minder bezig is met je emotionele rollercoaster. Stiekem lost het niets op, maar het is wél even lekker.

3.  Ultieme wraak
Stiekem laxeermiddel in al zijn/haar etenswaren stoppen als je voor de laatste keer je spullen komt halen. Dat geeft gegarandeerd een ‘spetterend’ einde!

4.  Probeer het niet opnieuw
Probeer niet om weer bij elkaar te komen, het beter te maken, nog een poging te wagen. Het werkt niet. Echt niet. De reden waarom het uit is gegaan komt dan ooit als een boomerang terug. En dan ben je oud. Das best zonde, toch? En als het écht de bedoeling is, kruisen jullie paden vanzelf weer. Geef het nu even rust.

5.  Verwen jezelf
Ga urenlang in bad, eet junkfood, drink wijn, ga sporten. Je bent het waard! Je bent immers prachtig zoals je bent. En hé, je kan pas weer van een ander houden als je van jezelf houdt, toch?  

6.  Maak een playlist!
Super vrolijke hitjes! Over een paar jaar luister je die platen waarschijnlijk weer en kijk je er superfijn op terug, omdat je er keigoed overheen bent gekomen. Of juist een mega janklijst. Dan kan je het in één klap kwijt, en kan je daarna weer even normaal doen. Wel zo lekker.

7.  Cliché maar waar
Lekker cliché, maar hé: er zijn meer vissen in de zee. Nu je weer vrijgezel bent is het tijd om nieuwe mensen te ontmoeten: download Tinder, Grindr, Happn, Her, whatever. Just date!

Hoe je die eerste stap zet naar het nieuwe datingleven? Check daarvoor hier drie tips om een date te vinden.

En nog bedankt voor de hulp First Dates fans Sandra van Santen, Erik Persoon, Robin van Prattenburg en Rogier van Dijk! <3


First Dates (UK), welke werkdag om 19:25 bij BNNVARA op NPO 3!