6x de beste openingszinnen | First Dates

Bij serie First Dates

Voordat je gaat daten, moet je eerst openen. Heb jij een opening, dan heb ik zin. De eerste indruk doet er énorm toe, je moet scoren! Maar op wat voor manieren kan je openen? Of het nou om een Tinder gesprek starten gaat of afstappen op die ene leuke: wij helpen je op weg met deze openingszinnen. But first: wat voor type-openingszinnen zijn er?

Er recht op af? Meteen, recht voor z’n raap: ga je met me uit? Zullen we eens wat gaan drinken? De één kan het énorm waarderen, de ander wil je eerst beter leren kennen. Risicovol, maar als het werkt, werkt het goed. Er omheen werken? Werkt helaas vaak vrij slecht: vooral op Tinder. Je redt het tegenwoordig niet meer met een ‘Hé, hoe gaat het?’. Het klassiekertje? ‘Als jij een hamburger was, noemde ik je Mac Beauty’ of ‘Mijn hobby is puzzelen en jij bent mijn laatste stukje.’ Altijd een beetje viezig en een grote kans dat je met blauwe ballen eindigt. De flirt? ‘Hé, jij hebt prachtige ogen’ gebruiken tegen dat ene meisje bij de snackbar. Dat werkt vaak goed, vooral als het écht oprecht is.

Tot zover de types, maar wat dan? Hoe start je het gesprek met de partner uit je dromen?

1.  Gesprekje starten, hartje pachten
De casual gespreksopeningen… ‘Hé, hoe gaat het?’ of de ‘Kom je hier vaker?’. Werkt dit? Já, op één cruciale voorwaarde: kom ter zake. Wat wil je van de ander? Niet slap gaan lullen, maar pas op hem/haar afstappen als je weet wat je van de ander wil. Of het nu een nummer hosselen is. Of alleen een naam.

2.  ZEG HET!
Je staat je boodschappen af te rekenen en bent onwijs onder de indruk van het meisje achter de kassa. Hou het niet langer voor je: zeg het. Wees lief, eerlijk, en vooral oprecht.

3.  Tinder voor gevorderden
Dit zijn openingszinnen die je nog nooit eerder hebt gehoord. Kopieer, plak, gebruik. Give it a try!
-  Dus, (naam), zullen we meteen skippen naar de belangrijke dingen? Wat is je favoriete Kinderen voor Kinderen liedje?
-  (naam), we spelen beiden overduidelijk hard to get, dus zullen we beiden onze ego’s aan de kant zetten in de naam van de lust en naar het punt gaan waar we enorm flirten met elkaar?,
-  (naam), zo cute als je glimlach is, ik ben bang dat je foto’s mij niet zo veel gaan vertellen dus ik moet zelf meer van jou ontdekken voordat ik je meeneem op een awesome eerste date… ;)
-  ‘Goedemorgen, sweetheart (of welk ander koosnaampje voor jou lekker bekt) … stel je voor dat je wakker wordt en je hoort mij dit fluisteren in je oor, dat is toch beter dan het lezen in een Tinderberichtje ;)

Pro-tip: gebruik deze vroeg in de ochtend, het allerbeste op zaterdagochtend.

4.  ‘Ben je niet moe?’
- ‘Uh, nee’

‘Want je loopt al de hele dag avond in mijn gedachten.’

Klinkt misschien als een van die viezige klassiekers. Maar werkt blijkbaar súper goed: First Dates-fan Aukje liet weten dat ze hierdoor inmiddels 12 jaar samen én 6 jaar getrouwd is.

5.  Hoe kom ik in U-trecht?
Tja…

6.  Grapjes maken!
Grapjes maken: een wetenschappelijk bewezen succes! Begin je opening met een leuk grapje. Geen slechte openingszin. Beetje zelfsot. Beetje lollig. Goede glimlach erbij. En voor de rest is het alleen jij en je onweerstaanbare gevoel voor humor!

Ga erop uit, spreek iemand aan en… open! Iemand aanspreken in het wild misschien nog wat heftig? No problemo, dan hebben we hier 3x tips om de ultieme date te vinden.


First Dates (UK) – iedere werkdag om 19:25 bij BNNVARA op NPO 3