5x tips om het uit te maken | First Dates

Bij serie First Dates

Was je First Date een Last Date en ben je die nu liever kwijt dan rijk? Uitmaken met je relatie is nooit makkelijk, wel beter, in plaats van elkaar steeds teleurstellen. Wij gaan je helpen, met vijf tips om het af te kappen. Maar eerst de koe bij zijn horens vatten: wát is er precies aan de hand met je relatie of date?

Toch niet je type?
Super zonde: waarschijnlijk kom je er na een aantal dates en wat seks achter en merk je nu dat jullie uit elkaar liggen. Jullie zijn tóch geen match, wat jou betreft. De ander wil bijvoorbeeld best snel kinderen, geen seks voor het huwelijk of houdt enorm veel van witlof. Wat het ook is: het is een breekpunt voor je, dus fix het. Bespreek het bijvoorbeeld eerst eens, misschien voelt je date wel hetzelfde. En kunnen jullie beiden een beetje inleveren of zien jullie samen in dat het zonder elkaar beter werkt.

Uitgekeken?
Gevalletje het onderste uit de kan gehaald? Kan gebeuren. Koop dan seksspeelt… Grapje: simpelweg op iemand uitgekeken zijn kán, na zeven jaar, maar ook na vier dates. Vaak zegt het iets over het feit dat jullie op een ander level zitten. En geloof ons, als het klopt dan klopt het en hoor je al absoluut niet dit gevoel te hebben.

Zit je iets dwars?
EERST PRATEN! Dan pas conclusies trekken. Praten kan het probleem oplossen, zodat jullie alsnog heel veel seks kunnen hebben, kinderen kunnen gaan baren en een huisje, boompje, beestje hosselen! #relationshipgoals Geen uitweg gevonden na een goed gesprek? Of heeft de oplossing niet gewerkt? Misschien is het dan beter om er een punt achter te zetten. Want de kans dat het over tien jaar uitgaat op precies diezelfde ergernis is gróót, kijk maar om je heen.  

Vreemdgaan?
Misschien wel het grootste breekpunt in iedere relatie: er is vreemdgegaan. Ik ga vreemd, jij gaat vreemd, wij gaan vreemd, wij zijn vreemdgegaan. Maar onthoudt: vreemdgaan is in de meeste gevallen een gevolg, geen oorzaak. Voorbeeldje: je durft je gevoelens niet te uiten waardoor je relatie spaak gaat lopen, je niet meer de liefde krijgt die je wilt en het dús ergens anders gaat zoeken. Oorzaak en gevolg! Praat er dus over.

Dit waren de wildcards vóór het grote uitmaken. Want vergeet niet: de kans is groot dat je iemand zijn of haar tere hartje moet breken om er zelf beter van te worden. Dan wil je het wel zeker weten. En hoe moeilijk dat ook is: hier heb je wat handvatten.

1.  Doe het zelf!
Recht voor z’n raap, de grote klassieker: ‘hey, liefje, we moeten praten.’ om vervolgens het probleem in de ogen te kijken en het uit te spreken: ‘het gaat niet meer werken tussen ons’. Het is het meest lastige wat je kan kiezen, dus waarschijnlijk durf je het niet. Niet erg, overkomt de beste: het is ook écht heel moeilijk. Mocht je het niet durven, lees verder: er zijn andere mogelijkheden.

2.  PleurOp Bloemen
Stappenplannetje!

1: Koop een bos bloemen.
2: Laat ze verwelken en doodgaan.
3: Geef ze aan je vriend(in)!
4. Pak je spullen en zeg gedag.

3.  Doe het in het openbaar!
Kopje koffie on the go, just go with the flow: ga zitten in een park, op een station, whatever. Doe het openbaar. Waarom? Omdat je partner niet hard kan flippen in het openbaar, er zijn immers andere mensen bij. Niemand wil stennis schoppen in het openbaar.

4.  Emigreer
Pak ál je spullen, boek een ticket naar Noord-Korea, vertel niemand erover en go! Groetjes, daaaaag.

5.  Timing = everything
In principe is er nooit een goed moment om iemands hart te breken. Maar Tweede Kerstdag, Valentijnsdag, net voor een festival of tijdens jullie vakantie? Geen goed idee. Even op je tanden bijten is dan misschien net iets relaxter. Vooral momenten van samenkomen moet je vermijden, anders zal je die feestdag voor altijd verbinden aan je ex.

En je kan altijd nog vreemdgaan…
Dan ben je er wél gelijk vanaf. MAAR DOE HET NIET. Je mag álles doen uit dit lijstje. Maar ga het niet éérst bij iemand anders zoeken om het vervolgens pas uit te maken. Daar doe je iemand ongelofelijke en onnodig veel pijn mee. Echt-niet-doen.

En dan is het weer tijd om te daten… Mocht je een leuk iemand zoeken, check dan de vrijgezellen op de First Dates Facebookpagina! Of een date vinden? Dit artikel helpt je goed op weg! Of… nu al keihard spijt van je actie? In Een Nacht Met Mijn Ex zie je hoe exen nog één keer samenkomen om het uit te praten. In een appartement vól camera’s. Genieten!


First Dates (UK) – iedere werkdag: 19:25 bij BNNVARA op NPO 3