28-03

5 x waarom je Jan en Ish in Peru MOET zien

In Peru beleven Jan en Ish een emotionele rollercoaster. Gemist? Wij hebben 5 redenen voor je verzameld waarom jij alsnog MOET gaan kijken.

Dansen met scharen
Wij hebben altijd geleerd dat we niet mochten rennen met scharen. In Peru hebben ze daar schijt aan en dansen ze er zelfs mee. Voor Jan en Ish is dat echter even wennen.Sokken ruilen op de markt 
Jan en Ish zijn net aangekomen in het Andesdorp Huanta. Daar ontmoetten ze hun gids Walter met wie ze de markt op gaan om voedsel te ruilen. Voor de etenswaren is genoeg animo, maar voor de vrolijke sokken van Jan wat minder.


Cavia eten in Peru
Als je vroeger een cavia als huisdier hebt gehad, moet je er waarschijnlijk niet aan denken om er één te eten, maar in Peru is het een delicatesse. Jan neemt de proef op de som.


Hoge nood
Van hun dansleraar Jorge hebben Jan en Ish geleerd dat het belangrijk is om iets terug te geven aan Moeder Aarde. Ish doet dat op geheel eigen wijze.Cactus knuffelen 
Als je wel eens je cactusplant omver hebt gestoten, weet je hoe deze duivelse prikkers aanvoelen.Niet fijn. Maar voor de schaardansers van Peru is een stuk cactus aan je gezicht prikken een ritueel waar Jan en Ish niet onderuit kunnen.Hebben we je kunnen overtuigen? Kijk dan hier de volledige aflevering terug!