5 x basis date skills | First Dates

Bij serie First Dates

Die eerste date. Zo kneitertje eng. Wat trek je aan? Wat ga je doen? Wat als er een stilte valt? Lees hier de vijf basistips van het daten!

Eerder gaven we je al 10 date tips voor pro's. Maar ben jij nog helemaal niet op dat level? Zet je bijvoorbeeld net je eerste stapjes in het datingveld. En ben je al blij als je uberhaupt een keer een leuke date hebt? Dan zijn deze vijf basisskills voor jou!

Het eerste contact
Oké, dat je niet een kiekje van je brakke takhoofd als profielfoto kiest snappen we. Maar wees spaarzaam met de filtertjes. Niets zo misleidend als een bewerkte profielfoto. En waarom zou je ook? Laat die natuurlijke selectie haar werk doen. Scheelt jou een hoop geflopte dates. En geld. En tijd.

Wat trek je aan?
Daar komt ie, het clichémomentje: waar je je relaxt in voelt. En nee, je Roy Donders onesie telt niet. Het moet er wel uitzien alsof je een beetje je best gedaan hebt. Ben je zo schijtzenuwachtig dat niks comfortabel voelt? Ga dan voor zwart. Onderzoekers zeggen dat je daarmee zelfverzekerd overkomt. Oh, en kijk uit met rood. Dan oog je of gepassioneerd, of arrogant.

Het gesprek
Misschien wel de grootste angst op elke date: ongemakkelijke stiltes. Hoe voorkom je die? Simpel, stel open vragen. En zorg dat je een paar lekkere vragen achter de hand hebt. Denk aan een ‘wat was jouw ergste date ever?’ of ‘Wat is het meest afgespeelde nummer op je Spotify?’ Google een lekkere collectie bij elkaar. Waar je het niet over moet hebben? Je ex(en). Maar liefst 86% vindt dat een no go.

Zet je mobiel uit
Hoe meer aandacht je kan focussen op je date, hoe soepeler het gesprek zal gaan. En al ben je niet van plan om ondertussen op je telefoon te kijken, zet ‘m toch uit. Het zal je verbazen hoe meer je in het gesprek zit. En het voorkomt meteen het tussendoor kijken. Van de First Dates kijkers was het steeds gluren naar zijn/haar mobiel ergernis nummer 2. Wat nummer 1 was? Alleen maar over jezelf praten. Maar die is bij nummer 3 al gecoverd.

De perfecte lengte
Oké, en hoe lang date je dan? Wat is normaal? Want te kort is kut als je date fantastisch is. Maar een dag erop uit is de hel als ie tegenvalt. Eigenlijk is er dus geen perfecte tijd. Maar als we van een gemiddelde uitgaan dan schijnt 2,5 uur de beste lengte te zijn.

Zo. Installeer die apps, schrijf je bij die ene site in, of ga lekker old school ouderwets de kroeg in. En scoor die date!

Meer lezen: 7 x Zo vind jij de ware
Nóg meer lezen: 3 x Feiten over verliefdheid


First Dates Hotel, dinsdag 21.10 bij BNNVARA op NPO 3!