29-09

5 vragen aan Ajouad, Nora en Soufiane

Exclusief: Vind hier het antwoord op de vragen die niet zijn beantwoord tijdens de Aftertalk.

Gisteren was alweer de laatste Aftertalk van ‘Ajouad: Kaaskop of Mocro?’. Als gasten mochten wij sociaal werker Nora en rapper Soufiane Eddyani verwelkomen. Zij kwamen praten over het thema status en imago.

Tijdens de Aftertalk kwamen er weer ontzettend veel vragen binnen. Omdat we ze niet allemaal tijdens de uitzending konden beantwoorden, hebben we, speciaal voor jou, een aantal vragen geselecteerd en deze aan de gasten voorgelegd.  

Samya had een vraag aan Nora: “Nora, wat vind je ervan dat Nederlandse Marokkanen een beperkt beeld hebben van Marokko?”
Nora: “Ik denk dat Marokko heel veel te bieden heeft. Qua cultuur, qua toerisme en architectuur en dat dat wel wordt onderschat. Veel mensen denken dat Marokko alleen zon, zee en strand is. Terwijl ik dat een gemiste kans vind, omdat het veel meer is dan dat.”

Een mooie vraag aan Soufiane was: “Ik hoor vaker dat jongeren worstelen met hun identiteit. Is het relevant om ‘een Marokkaan’ of ‘een Nederlander’ te zijn? Moet je je verplicht voelen om te kiezen?”
Soufiane: “Nee, natuurlijk niet. Je hoeft niet per se te kiezen. Je moet van jezelf uitgaan. Waar voel je je echt in thuis? Dus eigenlijk vanuit jezelf kijken en dan beantwoord je de vraag zelf.”

Een andere vraag die werd gesteld aan Soufiane was: “Ging het nummer ‘Je bent mijn broer niet meer’ over 1 van je vrienden?”
Soufiane: “Dat nummer heb ik geschreven voordat het eigenlijk realiteit werd. Het is raar. Bijna alles wat ik schrijf wordt realiteit.”

Marc vroeg aan Ajouad: “Welke van de vier afleveringen vond je inhoudelijk de beste?”
Ajouad: “Mijn favoriete aflevering was de voetballersaflevering met het thema Mentaliteit. Waarom? Dat vond ik gewoon een leuke aflevering. Daar was ik heel blij. Ik vond de aflevering over Liefde ook erg goed, maar ik vond het verhaal qua jongeren en Marokkanen het sterkste in de aflevering over Mentaliteit.

Ten slotte vroeg Rachid aan Nora: “Hoe ziet de ideale bruiloft eruit volgens Nora?”
Nora: “De ideale bruiloft: Wat voor mij in ieder geval belangrijk is, is dat het met dierbaren is, dat we echt iets vieren en dat het geen poppenkast of modeshow is. Want daar hou ik persoonlijk zelf niet van. Ik wil het echt graag samen vieren. En daarbij gaat het voor mij niet echt zo over de vorm. Het gaat vooral om de sfeer en wie er op je bruiloft komen. Daar hecht ik meer waarde aan.”

Natuurlijk hebben wij zoals elke week een leuk fragment uit de aflevering geselecteerd. Omdat het de laatste aflevering was, werd er een feestje gebouwd. Zo bracht Soufiane aan het einde van de Aftertalk een van zijn nummers ten gehore. Mocht je het gemist hebben, bekijk dan het fragment hieronder. Wij dagen je uit om stil te blijven zitten.

De Aftertalk van ‘Ajouad: Kaaskop of Mocro?’ gemist? Je kunt de gehele Aftertalk hier terugkijken.