22-09

5 bijzondere vragen uit de aftertalk van 'Ajouad: Kaaskop of Mocro?'

Speciaal voor jou hebben we de meest bijzondere onbeantwoorde vragen die zijn gesteld tijdens de aftertalk op een rijtje gezet. Lees je mee?

Gisteren stond de aftertalk van Ajouad: Kaaskop of Mocro? in het teken van Mentaliteit. Dankzij Youssef en Rachid, die beiden weten hoe de sportwereld in elkaar steekt, werd het onderwerp mentaliteit op een interactieve manier besproken.  

Tijdens de aftertalk kwamen er weer ontzettend veel vragen binnen. Omdat niet alle vragen beantwoord konden worden in de uitzending, hebben we de meest bijzondere vragen geselecteerd en voorgelegd aan Ajouad.

Youssra vraagt zich af hoe Ajouad zijn kinderen zou aanpakken als hij een trainer was.
Ajouad zegt: "Als trainer zou ik willen proberen het vertrouwen op te bouwen. Dit wil ik doen door te praten over onzekerheden en emoties."

Daarnaast vroeg Ubaydah: Ajouad, denk jij dat de mentaliteit van Marokkaanse jongeren van deze generatie van nu anders is dan de tweede generatie?
Ajouad: "Ik denk dat hier zeker een verschil in zit. Er wordt nu meer gepraat over gevoel en emoties, maar daarentegen zie ik ook dat jonge kinderen meer worden verwend."

Nouri is een enorm groot voorbeeld als het gaat om mentaliteit. Voordat het noodlot toesloeg heeft Ajouad Nouri geïnterviewd over zijn mentaliteit. We merkten dat dit veel indruk op jullie heeft gemaakt. Er kwamen dan ook veel vragen binnen over Nouri. Zo ook de vraag van Aynur. Hij vraagt zich namelijk af: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er meer Marokkaanse jongeren de mentaliteit van Abdelhak Nouri als voorbeeld nemen?
Ajouad zegt: "We moeten jongeren vaker en steeds laten zien wat goed en fout is."

Sabrin had een persoonlijke vraag aan Ajouad, namelijk: Wat zou Ajouad zijn kinderen meegeven als het gaat om trots?
Ajouad: "Ik zou mijn kinderen mee willen geven dat trots je vaak ellende kan brengen en dat je je trots vaker aan de kant moet zetten."

Ten slotte hebben we nog een leuk fragment voor je in petto. Hafsa vroeg zich namelijk af wat de gasten als tip mee zouden geven aan de jongere kijkers. Rachid, Youssef en Ajouad geven antwoord.Ajouad: Kaaskop of Mocro? Is elke donderdag om 21.45 te zien op NPO 3. Ook meepraten? Kijk elke donderdag na de uitzending live de aftertalk om 22:25 op npo3.nl/kaaskopofmocro