• Sites

3 op Reis Artikelen

  • Artikel

Het Groningse Winsum mag zich het mooiste dorp van Nederland noemen

Het Groningse dorp Winsum is in 2020 door de ANWB bekroond als mooiste dorp van Nederland. Onder andere het bruisende dorpsleven, de idyllische ligging aan het water en grote aantal Rijksmonumenten waren doorslaggevend voor de jury.

Lees meer
  • Artikel

De controverse rond Kenia’s door China aangelegde 'safaritrein'

Sinds 2017 kan je als reiziger gebruikmaken van een treinverbinding tussen Mombassa en hoofdstad Nairobi. De reistijd ging hiermee van 15 naar 4,5 uur, maar er heerst veel controverse rond de nieuwe spoorweg: deze bezorgde Kenia een grote...

Lees meer
  • Artikel

Maak een virtuele reis door vijf Amerikaanse nationale parken

Bekijk de sterrenhemel, verken een ravijn te paard, duik in een wrak, daal af in een gletsjerspleet, kajak tussen ijsbergen door… Met dit bijzondere staaltje technologie maak je het nagenoeg levensecht mee.

Lees meer
  • Artikel

Waar en waarom ook jij je aan winterzwemmen wil wagen

In december de Noordzee inrennen, jezelf in een wak laten zakken of in een met ijsklontjes gevulde regenton gaan zitten. Het klinkt krankzinnig, maar toch doen steeds meer mensen het. En met goede reden.

Lees meer
  • Artikel

Wandel dwars door Estland, Letland en Litouwen op de nieuwe Baltic Forest Trail

Altijd al door de drie Baltische staten willen wandelen? Volg dan de nieuwe Baltic Forest Trail. Deze wandelroute is meer dan 2100 kilometer lang en doorkruist de mooiste natuurgebieden in Estland, Letland en Litouwen.

Lees meer
  • Artikel

Wereldse bakrecepten om je reishonger mee te stillen

Mis je het ook zo om al etend een nieuwe stad te verkennen? Alles proeven met excuus dat je alles toch een keer geprobeerd moet hebben. Van kleine bistro’s tot de bakkerszaak met een etalage vol lekkernijen. Tijd om het reisgevoel in huis te...

Lees meer
  • Artikel

Dzifa Kusenuh is de nieuwe presentator van 3 op Reis

3 op Reis presenteren leek Dzifa altijd al zo'n beetje de beste baan die je kan hebben. Dit kunnen we volmondig beamen, want toen ze haar eerste pilot mocht opnemen kon ze het nauwelijks geloven. Nu verwelkomen we Dzifa officieel als onze nieuwe...

Lees meer
  • Artikel

De meest kleurrijke steden in Europa die je misschien nog niet kent

Soms heb je gewoon even behoefte aan van die plekken om lekker bij weg te dromen. Waar je vrolijk van wordt. Het idee dat zulke bijzondere plekken bestaan, geeft toch weer een beetje goede moed. Dit zijn kleurrijke steden in Europa waar je...

Lees meer
  • Artikel

Deze zomer kan je in Cannes snorkelend naar het museum

Vanaf nu kan iedere kunstliefhebber in Cannes het nieuwe musée subaquatique bezoeken. En ja, je leest het goed: dit museum ligt op de bodem van de Middellandse Zee.

Lees meer
  • Artikel

Europese gezondheidspas maakt reizen in de zomer misschien weer mogelijk

Het ‘digitaal groen certificaat’, zoals de Europese Commissie het noemt, zou ervoor moeten zorgen dat je deze zomer naar het buitenland kan reizen, mits je antistoffen hebt, getest of gevaccineerd bent.

Lees meer