• Sites

Aanmelden

Jouw programma-format op tv of het web?

PLAN INDIENEN BIJ NPO 3LAB

HEB JIJ HET BESTE PLAN VOOR EEN NIEUWE DOCUMENTAIRE, (ONLINE) FICTIESERIE OF NON-FICTIE FORMAT?

3LAB is het talent en ontwikkelingstraject binnen NPO3. We zoeken makers met plannen die aansluiten bij de belevingswereld van onze (jonge) generatie. Makers met een eigen stem en die door middel van stijl en vorm een duidelijk stempel weten te drukken op de productie.

Wat moet je doen?
Werk een pitchplan uit in een Pdf-bestand en stuur het in, gebruikmakend van onderstaand formulier. Beschrijf in je plan in ieder geval:

* Titel van de productie + logline.
* Genre, aantal afleveringen en tijdsduur.
* Omschrijving project (max. 3 pagina's).
* Synopsis; korte uiteenzetting van de aflevering(en).
* CV/Filmografie van de regisseur/scenarist/producent
* Een bijgevoegde begroting is een pré.

Selectie:
Het genre staat vrij om in te dienen, van journalistieke docureeks tot comedyserie is ieder genre welkom. Er wordt beoordeeld in hoeverre de productie aansluiting vindt bij NPO3. Daarnaast wordt een afweging gemaakt van de capaciteiten binnen het makersteam. Een van de voornaamste uitgangspunten is om nieuwe makers te ontdekken en te binden, die de potentie hebben om door te stromen binnen de deelnemende omroep en NPO3.

Wat we doen:
3LAB voorziet in financiering van de productie, inhoudelijke begeleiding door de deelnemende publieke omroepen en distributie via onze online kanalen. De deelnemende omroepen zijn: BNNVARA, NTR, VPRO, KRO-NCRV en AVROTROS, EO en HUMAN.

Vragen?
Is het niet helemaal duidelijk? Wil je meer weten? Stuur een e-mail naar 3lab@npo.nl dan helpen we je graag verder! Inzendingen voor de 3LAB Serie contest (mei-juni) en de Afstudeerbijdrage (januari) kunnen in de hiervoor bestemde periodes worden ingediend.