3LAB: Wijsheid komt met de Eeuwen

Drie honderdjarigen beantwoorden de levensvraag van de 17-jarige Julian: Moet ik mezelf zijn of me aanpassen aan mijn omgeving?

In Wijsheid komt met de Eeuwen maken we kennis met intelligente twintigers die in de knoop zitten met een levensvraag. Ze krijgen hierin advies en worden verrast door een videoboodschap van een drietal honderdjarigen. Samen hebben deze eeuwelingen meer dan 300 jaar levenservaring waardoor hun boodschap een enorme impact achterlaat bij de twintigers.

Gay=OK!
Homoseksualiteit is steeds meer geaccepteerd; het homohuwelijk is gelegaliseerd, er zijn gay prides en tv-programma’s over uit de kast komen. Toch is het voor veel jongeren moeilijk als zij eenmaal uit de kast komen. Ze moeten aan het ideaalbeeld van de maatschappij voldoen maar willen ook zichzelf zijn. De zelfacceptatie en acceptatie van anderen nastreven is een ingewikkeld proces. Het is moeilijk om je niks aan te trekken van oordelen in je omgeving.

De worsteling van Julian
Het is een tweestrijd waar ook de 17-jarige Julian mee worstelt. Hij is uit de kast gekomen, heeft een uitgesproken karakter, maar woont in een zwaar Christelijk dorp waar mensen hem niet accepteren. Waar ligt dan de balans tussen zichzelf zijn en zich aanpassen aan zijn omgeving? Hij legt die vraag voor aan onze eeuwlingen, met bijzonder resultaat.


Wijsheid komt met de Eeuwen is gelanceerd via 3Lab. Naast de week op 3Lab-week op NPO 3 worden op het platform regelmatig nieuwe video’s en series gelanceerd, gemaakt door talentvolle programmamakers.