10-08

3LAB: Rundfunk

Door testosteron geplaagde pubers en leipe docenten in Rundfunk.

Elke dag van de 3Lab-week begint met deze absurdistische, bizarre, onethische, lompe en snoeiharde serie over een totaal geflipte middelbare school. De leraar Duits heeft een dubieuze fascinatie voor een bekende Oostenrijkse politicus uit de jaren ‘30, de conrector speelt het liefst met de borsten van de Chinese maaltijdbezorgster en de tekenlerares betrekt alles op haar ongeremde geilheid. 

De makers
De 5-delige serie is bedacht en geschreven door Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout. De twee jonge makers zijn, net als hun hoofdpersonen Erik en Tom, beste vrienden die elkaar kennen van school. Yannick en Tom leerden elkaar kennen op het Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie, samen hebben zij Rundfunk bedacht. De cast van Rundfunk bestaat onder andere uit: Pierre Bokma, Kees Hulst, Lineke Rijxman en Marieke Heebink. Gouden Kalf-winnaar Rob Lücker nam de regie in handen. Met Rundfunk debuteert hij als regisseur van een televisieserie. Hiervoor regisseerde hij onder meer commercials en korte films.

 Rundfunk is een productie van Kemna & Zonen.

Bekijk alles van 3LAB
Tijdens de 3LAB week zie je een week lang nieuwe programma's. Welk programma jij het beste vindt, kun je laten weten door te stemmen. Heb je zelf een briljant programma-idee, meld je aan als maker en wie weet is jouw programma binnenkort op NPO 3. Alle programma's, previews en beoordelingen vind je op: npo3.nl/3lab

3LAB - Rundfunk, elke dag tijdens de 3LAB week, 20.40 uur op NPO 3