3LAB: naakt en zonder geld door Zuid-Amerika trekken

De broers Maurice en Laurence Baltissen reizen de wereld rond om hun droom te verwezenlijken. ✞ Tot ons groot verdriet is Laurence (Lauf) Baltissen op 20 juni 2019 op 30-jarige leeftijd overleden.

Uit het 3LAB is weer een mooi programma komen opborrelen: Birthday Suits. Twee broers die op een bijzondere wijze Zuid-Amerika door trekken om hun droom te verwezelijken. Een droom die ontstaan is uit een bijzondere fascinatie. Vanaf hun geboorte stuurde hun moeder hun oude kleding namelijk altijd naar Afrika. Daar woonden kinderen die zo arm waren dat ze geen geld hadden voor nieuwe kleren. Dus elke keer als Afrika op de tv kwam, zaten de jongens te speuren naar de kids die hun oude T-shirts aan hadden. Maar helaas, ze hebben er nooit één weten te spotten.

Daarom besluiten Maurice en Laurence hun geluk een handje te helpen en hebben ze een eigen T-shirtlijn opgezet: Birthdaysuit (je geboortepak)! Hun filosofie? Je wordt in je nakie geboren met niets geboren, je trekt de wereld in zonder geld of spullen, maar gewapend met hun talenten en 1000 Birthdaysuit T-shirts om te ruilen. Zo brengen de jongens hun shirts de hele wereld rond. Zodat, als ze ooit weer op de bank naar de tv kijken, ze wel iemand in hun shirts zien lopen. 


Aflevering 1

Slechts bepakt met 1000 Birthday T-shirts staan de gebroeders Baltissen naakt in de brandende zon in Santiago, Chili. Het begin van een groots avontuur. Gaat het de mannen lukken om kleding, onderdak, eten en vervoer te ruilen? Of slapen ze de eerste dag al op straat?

Aflevering 2

Het leven van een reiziger zonder geld gaat niet altijd over rozen. De mannen zijn al een aantal weken onderweg en dat begint soms zijn tol te eisen. Een nachtje daklozenopvang hakt er in, maar het laat ze toch weer inzien dat het leven in Nederland een paradijs is. Een meningsverschilletje zal er toch niet voor zorgen dat deze twee hechte broeders de handdoek in de ring gooien?


Aflevering 3

Uit een vliegtuig springen voor een Birthday-shirt? De aller ALLER mooiste watervallen op de wereld bekijken in ruil voor een Birthday-shirt? De mannen hebben hun pijlen even gericht op iets anders dan hun lullige ruzie. Maar komt het wel weer goed?

Aflevering 4

In aflevering 4 gaat het HELEMAAL MIS. Na twee maanden lang rondzwerven door Zuid-Amerika staan de mannen voor een grote opgave: ‘El Chaco’. Een oerwoud tussen Paraguay en Bolivia. Vogelspinnen, cheeta’s, sprinkhanen en muggen zo groot als een olifant, en geesten van overleden soldaten zijn hier de normaalste zaak van de wereld. Lukt het om erdoorheen te liften? En waar zijn de spullen gebleven?

Aflevering 5

Een pistool op je hoofd, waardoor je heel je hebben en houden moet afgeven... De schrik zit er goed in. De mannen zitten op de helft van hun avontuur, maar laten zich ondanks alles niet tegenhouden. En dat wordt beloond, want ze worden ontvangen door een HEEL bijzondere gastheer. 

Aflevering 6 

Na drie maanden ruilen, zwerven en kilometers maken hebben de mannen het aardig onder de knie. Ze ruilen hun shirts in voor kraakverse Ecuadoraanse poncho’s. En met de minister van toerisme van Ecuador ruilen de mannen een superdeluxe vijfdaagse trip in een van de mooiste treinreizen ter wereld. Maar om van Colombia naar Panama te komen, moeten de heren splitsen…Birthday Suits, elke zondagavond op NPO 3. Birthday Suits is gelanceerd via 3Lab. Naast de 3Lab TV-week op NPO 3 worden op het platform regelmatig nieuwe video’s en series gelanceerd, gemaakt door talentvolle programmamakers.