3LAB: DAG VAN DE JONGE MAKER

Op zondag 14 juli 2019 doken we VondelCS in voor de tweede editie van 3LAB: DAG VAN DE JONGE MAKER!

3LAB: DAG VAN DE JONGE MAKER is hét moment om samen te komen met andere makers. Dit jaar doken we voor de tweede keer VondelCS in, voor inspirerende sprekers en interviews, previews én de nieuwste producties. Natuurlijk maakten we de uitslag van de Serie Contest bekend en borrelden we nog even na op een heerlijk terras aan het Vondelpark. Benieuwd naar het evenement? Terugblikken kan altijd op ons Facebook-evenement!

DVDJM 1   DVDJM 4   DVDJM 6

DVDJM 5   DVDJM 2   DVDJM 3

Host: Cesar Majorana

Presentator en schrijver Cesar Majorana is de host van de dag en staat klaar om ons mee te nemen in de mooiste verhalen en beste ervaringen. Hij staat te popelen om de catchbox het publiek in te gooien voor alle vragen en huwelijksaanzoeken.

AISHA MADU

Door de grond zakken van schaamte, zelfs als je nu nog terugdenkt aan dat ene moment. De Amsterdamse animatieregisseur Aisha Madu is gefascineerd door gênante verhalen. In haar animaties zoekt ze vaak naar ongemakkelijke en pijnlijke onderwerpen, die ze weergeeft in een heldere stijl. Aisha studeerde in 2014 af van de HKU met de korte animatie Bodily Dysfunctions. In samenwerking met VPRO Dorst maakte ze twee seizoenen van de serie Schroom.

Lisa Grooters & Reinout Lanting

Moet je weten waar je vandaan komt om te zijn wie je bent? Reinout Lanting en Lisa Grooters zijn derdejaarsstudenten filmregie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en raakten tijdens hun stage bij Human in gesprek met Dinja Pannebakker. Zij is als baby geadopteerd uit Sri Lanka, maar heeft naar eigen zeggen helemaal níets met haar geboorteland. Dinja deelde haar wens om door middel van een documentaire uit te zoeken of je ook gelukkig kunt zijn zonder te weten waar je vandaan komt. Het resultaat? De serie 'Ik kom niet uit Sri Lanka', waarin Dinja op dappere wijze haar eigen standpunt bevraagt. De vierdelige webserie zal begin september te zien zijn op het YouTube-kanaal van NPO3. 

Manju Reijmer

Manju Reijmer duikt tijdens de 3LAB: Dag van de Jonge Maker dieper in het werk van scenarist. Hij studeert Sociologie - Gender, Sexuality en Society en heeft representatie en diversiteit in film en series hoog in het vaandel staan. Als scenarioschrijver is hij bekend van de populaire series De Slet van 6VWO en Vakkenvullers. Met een analytische en sceptische, maar romantische blik bekijkt Manju de wereld waarin we leven, die hij verbeeldt in zijn werk. 

Daphne Lucker, thomas Mataheru, jolijn van Rinsum & Rosita Wolkers

Daphne, Thomas, Jolijn en Rosita tonen in hun showcase de korte film Sisters, waarin dans de hoofdrol speelt. Het is een film over een sterke band tussen drie zussen, over veiligheid bij elkaar zoeken in onveilige situaties en het verliezen van onschuld. De zussen groeien op in een probleemgezin, zijn overgeleverd aan elkaar en overleven zolang ze samen zijn. Maar is die verbinding sterk genoeg om de realiteit van hun bestaan te overwinnen?

Joep van Osch & Doortje Smithuijsen

Joep van Osch studeerde Regie aan de Filmacademie in Amsterdam en maakt sindsdien documentaires. Kenmerkend aan zijn films? Ze zijn actueel, persoonlijk en licht komisch van toon. Momenteel werkt Joep samen met Doortje Smithuijsen aan een nieuwe documentaire, waarin hij Nederlandse kinderen volgt die een succesvol Youtube-kanaal hebben. Een serie over een generatie die opgroeit voor het oog van de camera en de rol van moeders die worstelen tussen een bestaan als moeder en manager. Wat gaat er schuil in deze wereld? 

Kamiel de Bruyne (BE)

Kamiel De Bruyne is semi-professioneel onnozelaar met een obsessie voor originele ideeën. Zijn afstudeerproject - het verborgen cameraprogramma Sorry Voor Alles - werd opgepikt door de Vlaamse openbare omroep VRT. Hij werkte aan beide seizoenen van de kijkcijferhit mee en won er een Emmy Award en de Rose D’Or mee. De Bruyne werkt momenteel als formatontwikkelaar bij VRT en daarnaast als freelance creative consultant. Hij houdt er ook van om te tekenen op toiletpapier, zich voor te doen als iemand anders of te liegen tegen toeristen.

Cesar Majorana1   Reinout Lanting & Lisa Grooters B   Manju Reijmer B

Aisha Madu B   Kamiel de Bruyne B   Joep van Osch B