29-01

3Lab: Bent debatteert met Nederland

Bent van Looy onderzoekt de taaltechnische uitersten van ons land. Nu gaat hij in debat, op zoek naar 'eloquentie' in onze taal.

Bent van Looy is de man die onze taal ontrafelt. Dat is tenminste de bedoeling. In een paar korte afleveringen onderzoekt de Vlaamse muzikant de Nederlandse taal en kijkt of hij die weet te doorgronden. Hij gaat op zoek naar uitersten en vergelijkt de verschillen. En dat doet hij door de meest uiteenlopende Nederlanders te spreken.

Bent reist door Nederland
Zo is hij 
bij Rotjoch op visite geweest op zoek naar de taal van de straat, maar ook bij de carnavalsvereniging van het Brabantse Schaijk. Hoe ver liggen die werelden taaltechnisch uit elkaar? En welke vooroordelen bestaan hier over?

Bent debatteert met Nederland
Maar niet alleen ons dagelijks gebruik van de taal valt hem op, maar ook de manier waarop wij ruzie maken. Waarop wij debatteren. Waarop wij het oneens zijn met elkaar. En daar gaat nou net deze aflevering over:

Meedoen met Sprekend Nederland
Bent Spreekt Nederland is een 3Lab-serie die alleen online te bekijken is. De serie maakt onderdeel uit van het grotere project Sprekend Nederland waarin onderzoek wordt gedaan naar accenten en vooroordelen. Zelf meedoen kan met de app


3Lab: Bent Spreekt Nederland