3Doc: Vleesverlangen

73:59
Gezien
7
Bij aflevering 3Doc: Vleesverlangen

Zijn we verslaafd aan vlees?

In de documentaire Vleesverlangen gaat Marijn Frank op zoek naar schokkende en grappige argumenten om van haar verslaving af te komen. Zal het haar lukken of legt ze zich neer bij haar lot als vleeseter. Vleesjunk Marijn probeert van haar verslaving aan vlees af te komen met een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. Dat blijkt nog een hele emotionele, soms komisch-erotische tour, waarin ze wordt bijgestaan door een psycholoog. Terwijl Marijn dapper vordert bij de slachters, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder andere vleesfokkers en -kwekers, geheelonthouders en de wel heel appetijtelijke chef-kok Joris Bijdendijk.

3Doc Vleesverlangen


Challenge
Drie bekende Nederlanders, 3FM dj Michiel Veenstra, foodblogger Leonie ter Veld en rapper en acteur Akwasi gingen twee weken lang dagelijks vloggen over hun Vleesverlangen Challenge. Bekijk hun vlogs.

Michiel Veenstra is een heavy user, Leonie ter Veld een medium user en Akwasi een light user vleeseter. Iedere dag ontvangen Michiel, Leonie en Akwasi een video-opdracht van Marijn Frank waarin zij worden uitgedaagd bewust(er) met hun vleesconsumptie om te gaan. Denk aan een opdracht als: kook vegetarisch voor je heavy user vleesetende vrienden en maak ze net zo blij als wanneer je een biefstuk opgediend zou hebben.