3Doc: OMG

Bij aflevering OMG

Vera Verzijl duikt in het leven van christelijke homoseksuelen, die vechten tegen hun geaardheid en kiezen voor God. In godsnaam waarom!?

In de documentaire OMG volgt programmamaakster Vera Verzijl homoseksuele christenen die van mening zijn dat hun geaardheid tegen Gods wil is en ervoor kiezen om hun gevoelens te onderdrukken.

God verkiezen boven je eigen geluk en een stukje van jezelf aan de kant zetten. Het is iets waar Keesjan met volle overtuiging voor kiest. Hij heeft homoseksuele gevoelens, maar is intussen wel mooi getrouwd met Jacoline en heeft drie kinderen. “Ik heb in mijn leven een besluit genomen: ik wil Gods wil doen en ik wil daar mijn eigen wil aan ondergeschikt stellen.”

Linda valt op vrouwen, maar maakte toch de keuze voor een christelijk huwelijk met Bert. Ze zijn al jaren samen en hebben vier kinderen. Bert was kapot van Linda’s coming out, maar ze wilden toch samen door. Seks in het huwelijk viel Linda zwaar. Ze deed het voor Bert, maar voelde er niets bij. “Ik was er wel, maar daar was ook alles mee gezegd. Ik lag veel met mijn ogen dicht.”

Geert-Jan deed vroeger alles wat God verboden heeft en zat volop in de gay scene. Tegenwoordig wijdt hij zijn leven aan God en verzet hij zich tegen zijn verlangens naar een man. Toch lijdt hij naar eigen zeggen geen liefdeloos bestaan. “Ik geef alles aan God. Hij heeft mij gemaakt en ik ben samen met Hem aan het ontdekken wat Hij voor mij in petto heeft. Dat is mijn romantische liefde.”

3DOC OMG!, vanaf 2 augustus om 20.25 bij POWNED op NPO 3.