3Doc: Met een beperking naar Blanes

Op weg naar zon, zee en zelfstandigheid kijken we mee met een begeleide reis voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Joep (18), Anouska (23) en Ciska (21) gaan op een begeleide jongerenreis naar het zonnige feestoord Blanes. Ze hebben een licht verstandelijke beperking en vinden het spannend om voor het eerst zonder ouders op vakantie te gaan. Maar eenmaal in Spanje aangekomen, ervaren ze een vrijheid die ze thuis niet hebben.

Vreemde gevoelens komen naar boven
Tijdens de strandvakantie probeert Joep voor het eerst van zijn leven een 'shotje' en daagt Ciska zichzelf uit om losser te worden. De jongeren zwemmen, zonnen en dansen. De ontspannen en intieme sfeer maakt nieuwe gevoelens los die ze openlijk met elkaar delen. Zo spreekt Anouska duidelijke taal wanneer ze erachter komt dat Joep een oogje op haar heeft. 

Hoe ga je daar mee om?
Maar hoe ga je eigenlijk om met al deze volwassen gevoelens wanneer je weet dat er duidelijke grenzen zijn aan wat je kan en mag? Deze Zomer Is Van Mij is een zomerse en soms confronterende film van Marinka de Jongh over jonge mensen met een groot verlangen naar zelfstandigheid.


3Doc: Deze Zomer Is Van Mij, donderdag 25 februari, 21.00 uur, bij de NTR op NPO 3