3DOC: De onbegrijpelijke dood van Mitchel

50:46
Gezien
5
Bij aflevering De onbegrijpelijke dood van Mitchel

Op 30 mei 2016 kwam er een einde aan het leven van Mitchel Winters. Hij was nog maar 21 jaar. Mitchel was uit op ‘suicide by cop’, en liet zich door de politie doodschieten. Waarom koos hij voor zo’n gewelddadig einde door politiekogels?

In De onbegrijpelijke dood van Mitchel blikken familieleden, vrienden en betrokkenen terug op het leven van Mitchel. Ze gaan opzoek naar antwoorden en schetsen een beeld van een jongen voor wie het leven in onze samenleving misschien net iets teveel werd. Waarom pleegde Mitchel zelfmoord en waarom koos hij voor zo’n dramatisch en gewelddadige manier? Wat bracht hem daartoe?

30 mei 2016

Op 30 mei 2016 belde Mitchel vanuit een park in Schiedam de politie en maakte een melding van een gewapende overval waarbij hij zijn eigen signalement doorgaf. De politie kwam op de melding af en troffen in het Beatrixpark iemand aan die voldeed aan het signalement: namelijk Mitchel zelf. De agent waarschuwde te zullen schieten als Mitchel zijn handen niet zou laten zien. Daarop vuurde de agent zeven kogels af op Mitchel, waarvan er één recht in zijn hart belandde.

Aftertalk

Na afloop van de docu is er live een speciale aftertalk.


De Onbegrijpelijke Dood van Mitchel, van woensdag 25 september om 20.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.