3 x Feiten over verliefdheid | First Dates

Bij serie First Dates

'Liefde is een vreemde ziekte,' zong Doe Maar. En ze hebben zó gelijk. Wist je dat verliefdheid net zo verslavend is als cocaïne?

Feit 1 - Liefde op het eerste gezicht bestaat
Nee, niet alleen in perfect geschreven scripts. Ook in het echte leven kan het gebeuren. In één klap verliefd zijn. En daar hoef je elkaar nog niet eens voor gesproken te hebben. Onderzoekers hebben bewezen dat het na één vijfde seconde al raak kan zijn! Klinkt kort, maar in die tijd zijn er al twaalf gebieden in je brein gestimuleerd om je een stoot dopamine, adrenaline en oxytocine te geven. 

Feit 2 - Liefde werkt als een pijnstiller

Verliefd zijn verminderd pijn. Letterlijk. Onderzoekers ontdekten dit tijdens een onderzoek waarbij ze vijftien smoorverliefde kleine pijnstootjes gaven terwijl ze naar een fotoreeks keken. En je raadt het al, zodra de foto van hun lover voorbij kwam stootten hun hersenen een pijn-verlichtende stof vrij waardoor ze geen pijn voelde. 

Feit 3 - Verliefdheid is verslavend 

Oké, dat komt misschien niet als een verrassing. Maar het is dus ook echt wetenschappelijk aangetoond. Je kan dus écht verslaafd zijn aan je crush. En ja... dat verklaart meteen die rampzalig kutte periode na een break up. Omdat niet alleen je hoofd, maar ook je lijf écht moet afkicken. #dubbeljanken

Meer feitjes? Deze 3 tips maken je aantrekkelijker!

Meer liefde? Kijk hier de aflevering van First Dates!


First Dates, dinsdag 20:25 bij BNNVARA op NPO 3!