29-04
3 vragen

3 vragen aan: de cast van Catch

Catch kent slechts drie hoofdpersonen en bijzonder camerawerk. En dat roept bij ons een paar vragen op, die we de cast hebben voorgelegd.

Sallie Harmsen
Sallie heeft zich helemaal kunnen uitleven in het personage Kim. Kim en Sallie liggen mijlenver uit elkaar, maar hebben overeenkomstige trekjes die je geregeld voorbij ziet komen in de serie.

1. Zou Kim een vriendin van je kunnen zijn?
Ik vrees dat onze paden niet gauw zouden kruisen aangezien onze wereldjes erg verschillen, maar ik denk dat ik me opperbest zou vermaken als we eens op een onverwachte dinsdagavond samen in een karaokebar terecht zouden komen. Het leven neemt regelmatig een ongeplande afslag, dus ik sluit niets uit.

2. Hoe heb je je voorbereid op deze rol?
Ten eerste hebben we het gehad over het verleden van de personages en de relatie tot elkaar en hebben we daar veel over gefantaseerd. Ik heb dit keer vooral vanuit het uiterlijk (vooral de weg geëpileerde wenkbrauwen) en het accent doorgewerkt naar wie ze uiteindelijk is geworden.

3. Kan je je voorstellen dat mensen in zo’n Bonnie & Clyde situatie terecht komen?
Ja. Als ik mijn kind kwijt zou zijn, als ik een kind zou hebben. Ik zou volledig door het lint gaan, denk ik. En ja, dingen gaan van kwaad tot erger en op een gegeven moment voelt het alsof er geen weg terug is. Al denk ik dat ik het niet zo ver zou laten komen...maar ja, dat denk je dan he? Ik ben natuurlijk de verstandigheid zelve, dat spreekt voor zich.


Robert de Hoog
Robert speelt de rol van Ian, een half Deense-half Ierse jongen met een licht ontvlambaar karakter.

1. Wat trok je aan in het personage dat je speelt?
De hele serie is een experiment, dat vond ik interessant.

2. Ian is een Deen, die is opgegroeid in Ierland. Hoe heb je je voorbereid op dat Ierse accent?
Nee, er is in het begin een Ierse jongen bij een lezing geweest die heeft geluisterd naar mijn accent en me wat tips gegeven. 

3. Catch is gedraaid met een kleine cast, slechts 3 personen. Hoe beviel dat?
Maarten en Sallie zijn fijne collega's om mee te werken. Het paste goed bij het project om met een kleinere cast te werken.


Maarten Heijmans
Maarten heeft een opvallende in Catch. Hij speelt de cameraman Stan, maar omdat we vaak meekijken door zijn lens, staat hij geregeld buiten beeld.

1. Stan staat als cameraman veel achter de camera en komt daardoor minder vaak in beeld. Hoe ga je hiermee om als acteur? Film je die beelden alsnog zelf of wordt daar een cameraman voor ingehuurd?
Dat vond ik eigenlijk wel interessant. Alles wat je ziet is gefilmd door een cameraman. Maar ik liep wel de hele tijd achter hem aan om tegenspel te geven aan Robert en Sallie. Alhoewel ik niet zelf filmde stond ik toch 'achter de camera' en dat helpt bij het invullen van de rol.

2. Heb je daardoor vaker pauze dan Robert en Sallie? Aangezien je toch niet in beeld komt.
Ja! Ik heb op de set vaker dan hen kunnen luieren. Robert en Sallie hadden wat dat betreft een grotere kluif aan dit project dan ik.

3. Ondanks ‘t feit dat Stan weet dat Ian en Kim niet kosjer bezig zijn, blijft hij ze toch volgen. Zou jij hetzelfde hebben gedaan? Heeft Stan eigenlijk wel een keuze?
Ik denk dat heel veel mensen zich in het leven laten meevoeren door de omstandigheden. Zo ook Stan. Stan is een intelligente denker, hij praat alles goed in zijn hoofd. En dat maskeert zijn lafheid, want dat vind ik hem eigenlijk wel. Niet dat ik het anders zou hebben gedaan overigens.

Meer over Catch:
- Kun je niet wachten? Kijk vooruit!
- Seriefacts: Catch


Catch, vanaf vrijdag 4 maart, 21.25 uur op NPO 3