30-11

3 op Reis Midweek: De verrassingen zijn de wereld nog niet uit

Emma toont ons de spec-ta-cu-laire kanten van 'urban jungle' Berlijn. En Kaj neemt ons mee naar 'n (on)bewoond eiland. Maar welke?

Emma bezocht voor ons de 'urban jungle' Berlijn. En Kaj gaat volgende week naar 'n wel heel bijzonder eiland. De vraag blijft voor jou nu welke. En dat laten we even zo. Want eerst is het tijd voor de vooruit-terug-blik-in-een. We nemen je mee naar twee bijzondere, verrassende landen. Want. De verrassingen? Die zijn de wereld nog niet uit. Let's go!

Berlijn: een groot feest!

Waar denk jij aan bij Berlijn? Juist! Feestjes. Hele, lange, bijzondere, drukke, ondergrondse feestjes. Emma bewees deze week dat jij het bij het rechte eind hebt. Ze kreeg een tour door de stad en belandt, hoe kan het ook anders, op 'n techno party.

Ook in 't Berlijn uit 1902 waren feestjes heel normaal. Emma nam ons mee naar 'n verlaten ziekenhuis waar Hitler himself ooit is behandeld. Maar in ditzelfde ziekenhuis werden vroeger in de ondergrondse gangen soms stiekem feestjes gehouden. Want dat kon. Gewoon. In een ziekenhuis.

Het donkere DDR verleden 

Emma is in Berlijn en bekijkt ook het donkere DDR-verleden van de Berlijn. Ze gaat samen met 'n oud gevangene naar een voormalige Stasi-gevangenis, waar hij gemarteld en gefolterd werd. En dit verleden vindt Emma soms toch wel echt een beetje shocking.

Bij de voormalige Amerikaanse inlichtingendienst uit 't DDR-tijdperk spreekt Emma af met 'n ex-officier. Ze probeert zo te achterhalen wat er precies in dit gebouw gebeurde. En dan floept Emma eruit dat ze dat gebouw vindt lijken op 'n piemel. Handig, Emma.

Kaj op 'n (on)bewoond eiland?

Wat is volgens jou het mooiste eiland ter wereld? Misschien reist Kaj daar dan wel heen. Aankomende week zet hij namelijk het thema 'eilanden' in het water. Lukt het jou om te raden naar welk eiland Kaj afreist? Dan win je een reisgids van de bestemming. Hoe doe je mee aan de winactie? Ga naar de Instagram van 3 op Reis Midweek en reageer daar onder dit filmpje.


Elke werkdag brengen wij je naar de mooiste bestemmingen met 3 op Reis Midweek: 19.50 bij BNNVARA op NPO3.