3-gangenmenu: taart, hummus en… insecten

Omdat gevarieerd eten dé sleutel tot een lang en gezond leven is, dient NPO 3 deze week een veelzijdig driegangenmenu aan fooddocu's op.

In de Foodweken schotelen we je de beste fooddocu’s ter wereld voor. Van zoete beeldhouwwerken en oogstrelende taarten tot geroosterde termietkoninginnen en het eten van giftige reuzenhommels. Met een toetje van Hummus.

Voorgerecht: Kings of Pastry (6 juni, 23:25)
Leuk voor de afwisseling: taart als voorgerecht. Duik in de bizarre wereld van patisserie in Frankrijk. Hoe verdien je de prestigieuze prijs voor de meest bekwame patisserie chefkok van Frankrijk? Volgens de geselecteerde deelnemers is de competitie zwaarder dan bij de Olympische Spelen. De uiteindelijke erkenning is voor elke chef-kok zowel een droom als een obsessie.


Hoofdgerecht: Bugs 
Je bent wat je eet… toch? Een meelworm of termietkoningin bijvoorbeeld, want het eten van insecten is hotter dan ooit! Toch lijkt de gemiddelde Westerse consument de slavink nog niet te vervangen met een onsje reuzenhommels. Een jong team van het Nordic Food Lab, bekend van toprestaurant Noma, probeert hier verandering in de brengen door insecten te verwerken in de haute cuisine.

Nagerecht: Hummus! The Movie
Hummus. Een verrassend lekker toetje van dit 3-gangenmenu. Hummus is in het Midden-Oosten is het een geliefd gerecht, maar de meningen over hoe je hummus beste kunt maken en waar het oorspronkelijk vandaan komt, zijn verdeeld. Hummus kent niet alleen vele geheime recepten en Guinness World Records, maar het verbindt ook joden, moslims en christenen in hun liefde voor hummus. Filmmaker Oren Rosenfeld reist rond in Israël en Libanon en introduceert verschillende mensen die hun eigen recepten hebben voor hummus.


Klik HIERRR voor meer van de Foodweken