24 uur met De Jeugd van Tegenwoordig

Faberyayo, Vieze Fur, Willie Wartaal en Theo Maassen 24 uur lang in één ruimte. 24 uren zoeken naar het grote geheim van de eeuwige ‘Jeugd’.

Van alles wat 2015 was, was het zeker ook hét jaar van De Jeugd van Tegenwoordig. De heren van de populaire hitmachine vierden een feestje! Tien jaar geleden werd de Nederlandse popmuziek opgefrist met de klassiek geworden debuutsingel Watskeburt. Bekijk hier alvast exclusief materiaal uit de uitzending:

Manon
Naast grote feestjes op Pinkpop, Lowlands en de Heineken Music Hall was er ook nog Manon: een nieuw album met een nieuw geluid. Tegen alle verwachtingen lijken de mannen een volwassen leeftijd te hebben bereikt. Tijd voor een experiment: een etmaal lang opgesloten met het vocale hart van de groep: Pepijn Lanen (Faberyayo), Freddy Tratlehner (Vieze Fur) en Olivier Locadia (Willie Wartaal). 

10 jaar De Jeugd van Tegenwoordig
In 2005 brak De Jeugd van Tegenwoordig door met de megahit Watskeburt?!, niet lang daarna kwam hun debuutalbum Parels Voor De Zwijnen. Volgens critici was Watskeburt?! een one-hit-wonder, maar 10 jaar en 5 albums later speelt De Jeugd van Tegenwoordig nog altijd voor volle zalen.


24 uur met... zondag 31 januari, om 21.55 uur bij de VPRO op NPO3.