21-11

10x Shayno Numansen

10 vragen aan documentairemaker Shayno Numansen

1 Ben je ochtend of avondmens?

Moeilijk… ik hou heel erg van slapen. Vroeger was ik meer een ochtendmens. Ik sliep zelfs zo veel dat ik met oud en nieuw al om 23:00 sliep. De afgelopen jaren is dat wel veranderd. Nu ben ik meer een avondmens en slaap ik in de ochtend liever uit!

2 Welke serie keek je als laatste, en wat vond je ervan?

Ik heb gisteren Frontier op Netflix gekeken. Ik vond het niet spectaculair maar ook niet slecht.

3 Favoriete muziek?

Reggeaton achtig muziek. Als ik me ‘depri’ voel luister ik vaak dit soort muziek en beeld ik mij in dat ik in dat ik in een warm land ben en salsa dans op straat. Dan voel ik me weer helemaal goed!!!


4 We gaan uit eten, het wordt….

GRIEKS! Het komt een beetje overeen met de Aramese keuken. Als ik op vakantie ben en ik heb het eten van mijn moeder gemist dan ga ik naar een Grieks restaurant.

5 In welk taal droom je?

Nederlands en soms Engels. Heel vreemd maar ik denk soms ook in het Engels. Misschien kijk ik te veel Engelstalige films.

6 Als ik de loterij win ga ik….

Een Hollywood film maken over de genocide van 1915. Dat is een van mijn grootste dromen dus met dat geld zou ik dat willen maken.

7 Favoriete stad in Nederland?

Mijn favoriete stad is Amsterdam. Ik woon zelf in Twente en daar is het best rustig. Als ik in Amsterdam ben heb ik het gevoel dat ik op vakantie ben. Ik hou van de sfeer van Amsterdam!!

8 Het is vakantie, wat wordt het: stedentrip, zon en zee of thuis in Twente?

DEFINITELY ZON EN ZEE!!!! Het liefst Spaanstalige landen waar ze veel reaggeaton muziek luisteren!!! Ik vind het ook altijd wel fijn om op vakantie te gaan naar een christelijk land zodat ik mooie kerken kan bezoeken.

9 Mijn grote voorbeeld is …

Mijn moeder omdat ik haar een wijze vrouw vind. Ze is heel ruimdenkend en probeert altijd vanuit het vredelievende te handelen. Op het gebied van carrière is mijn grootste voorbeeld de onderzoeksjournalist Sinan Can. Naast dat hij een van de moedigste programmamakers is, merk ik bij hem ook heel goed dat hij net zoals mijn moeder vanuit het vredelievende wil handelen. Dat vind ik echt inspirerend. Hij was zelfs uitgeroepen tot ‘Journalist voor de vrede’.

Fun fact: Mijn naam betekent vrede in het Aramees.

10 Over 10 jaar ben ik ….

De eerste Aramese/Chaldeeuwse internationaal topmodel haha NOT. Over tien jaar ben ik getrouwd, moeder van twee kinderen en een succesvolle programmamaakster die heeft bijgedragen aan een cultuur van vrede en rechtvaardigheid.